facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πήραν δανεικούς αναισθησιολόγους για να λειτουργήσουν και πάλι τα χειρουργεία του νοσοκομείου Λαμίας

Με…δανεικούς αναισθησιολόγους από τρία νοσοκομεία – Χαλκίδας, Άμφισσας, Τρικάλων- επαίρονται οι αρμόδιοι της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι κάλυψαν τις ανάγκες του νοσοκομείου Λαμίας που όπως καταγγέλθηκε χθες ανέστειλε τη λειτουργία των χειρουργείων του λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, «εξασφαλίστηκε η παρουσία αναισθησιολόγων (από τα Νοσοκομεία Τρικάλων, Χαλκίδας και Άμφισσας) για τη διεξαγωγή τακτικών και εκτάκτων χειρουργείων αλλά και την κάλυψη του τακτικού και εφημεριακού προγράμματος έως την επιστροφή των γιατρών που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια (15 με 20 Νοεμβρίου)».

Στην ανακοίνωση διαβεβαιώνεται ότι το νοσοκομείο θα συνεχίζει να λειτουργεί το αμέσως επόμενο διάστημα, δίχως προβλήματα στην εφημεριακή του κάλυψη, «με μικρές όμως καθυστερήσεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων ημερών, σε σχέση με τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων».

Δανεικοί γιατροί και για τα Επείγοντα

Με δανεικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής θα αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες της εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ενός νοσοκομείου - «κορμού» για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως διευκρινίζεται, «με την συνδρομή Γενικών Ιατρών και αγροτικών Ιατρών από τα διασυνδεδεμένα με το Νοσοκομείο Κέντρα Υγείας της περιοχής, αντιμετωπίζεται το ζήτημα κάλυψης των εφημεριακών αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών».

Η διοίκηση της ΥΠΕ και του νοσοκομείου αναφέρουν πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, έχουν ήδη προκηρυχθεί τέσσερις (4) μόνιμες θέσεις παιδιάτρων, δύο (2) μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων και μία (1) θέση επικουρικού αναισθησιολόγου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news