facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στη Κύπρο αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στις κυπριακές Αρχές, προκειμένου να εμφανιστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας κατηγορούμενος σε υπόθεση δωροδοκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο κάνει δεκτό το αίτημα της Κύπρου που ζητούσε την έκδοση του εφοπλιστή, προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην λεγόμενη υπόθεση «Focus».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εφοπλιστής εμφανίστηκε αυτόβουλα στην Εισαγγελία Εφετών πριν από λίγες ημέρες, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών και παρέμεινε κρατούμενος μέχρι την έκδοση του βουλεύματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της κυπριακής Δικαιοσύνης, ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, με ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο φαίνεται να κατατέθηκε σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου του.

Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου του εφοπλιστή, καθηγητή Χρίστου Μυλωνόπουλου, ο Μιχάλης Ζολώτας έχει ήδη προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά του βουλεύματος έκδοσής του.

Όπως αναφέρει ο Χρίστος Μυλωνόπουλος, το Εφετείο αποδέχθηκε την έκδοση του εφοπλιστή για μία από τις 29 κατηγορίες που αποδίδονται στην υπόθεση «η οποία και φέρει τον κ. Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Πρόκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία». «Υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο», προσθέτει ο καθηγητής.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news