facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΤ για «κόκκινα δάνεια»: Δεν μας ενδιαφέρει η πρώτη κατοικία

Η διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν χρειάζεται να ξεκινήσει από την πρώτη κατοικία, επισήμανε η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος υπενθύμισε ότι ο SSM έχει αναθέσει σε μία ομάδα (task force) την κατάρτιση των κατευθυντήριων γραμμών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων - τα πορίσματα της οποίας θα κατατεθούν εντός του Νοεμβρίου και θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη τόσο για τις τράπεζες, όσο και για τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

Ειδικά για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας, η κα Νουί διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε από την πρώτη κατοικία» καθώς «το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι μεγάλο και αφορά πολλά δάνεια, κυρίως επιχειρηματικά».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κατέληξε, «θα πρέπει να ξεκινήσει η διευθέτηση, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, καθώς όχι μόνο θα δώσει ώθηση στην οικονομία, αλλά θα βοηθήσει και τους πολίτες να βγάλουν μία έγνοια από πάνω τους».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news