facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Βερολίνο: «Δεν θα γίνει έκτακτη σύνοδος για την Ελλάδα»

To γερμανικό υπ. Οικ. διέψευσε στη DW τα περί έκτακτης συνάντησης πέντε υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης για το θέμα του ελληνικού χρέους. «Βρισκόμαστε σε τακτική επαφή με τους εταίρους μας», διαβεβαιώνει το Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε πληροφορίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σύμφωνα με τις οποίες την ερχόμενη Παρασκευή προγραμματιζόταν συνάντηση πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλάδή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας με την παράλληλη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔNT στο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του εν λόγω γερμανικού υπουργείου προς την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle «μια τέτοιου είδους συνάντηση δεν θα γίνει».
Σε διευκρινιστική ερώτηση, η ίδια εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους εταίρους μας στην ευρωζώνη. Τη Δευτέρα προγραμματίζεται συνάντηση του Euroworkingroup και στις 5 Δεκεμβρίου σύνοδος του Eurogroup σε υπουργικό επίπεδο».
Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «παράλληλα γίνεται ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και ευκαιριακά σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες». Υπογράμμισε επίσης ότι σημαντικό είναι ότι «μια λεγόμενη έκτακτη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη SZ, δεν θα γίνει.»
Τι αναφέρει η SZ
Το γερμανικό υπ. Οικονομικών διέψευσε στη DW τα όσα αναφέρει η SZ για σύγκληση έκτακτης συνόδου για το ελληνικό χρέος
Το γερμανικό υπ. Οικονομικών διέψευσε στη DW τα όσα αναφέρει η SZ για σύγκληση έκτακτης συνόδου για το ελληνικό χρέος
Να υπενθυμίσουμε ότι η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου στο σημερινό της φύλλο κάνει λόγο για σύγκληση έκτακτης συνόδου πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας ) με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ την Παρασκευή στο Βερολίνο για να συζητηθεί το καίριο θέμα -κυρίως για τη γερμανική πλευρά- της οικονομικής συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Mάλιστα η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Κυρίως για την γερμανική, αλλά και για την ολλανδική κυβέρνηση η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι υψίστης πολιτικής σημασίας. Υπενθυμίζουμε ότι η γερμανική βουλή είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι πράσινο φως στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχει το Ταμείο στο πρόγραμμα. Όμως και το Ταμείο έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σε μια προσπάθεια προσέγγισης του ΔΝΤ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης υποσχέθηκαν τον περασμένο Μάιο ελαφρύνσεις με τη μορφή μιας καλύτερης διαχείρισης του χρέους. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ωστόσο επιμένει σε μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους, μόνο αν κριθεί απαραίτητο και μετά το τέλος του προγράμματος το 2018».
dw

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news