facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές ΤΕΕ: Πρώτη η ΝΔ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που στηρίζει η ΝΔ, πήρε την πρωτιά στις εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με ποσοστό 27,9%, ενώ η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι, βρέθηκε στην τρίτη θέση με ποσοστό 7,31%.

Δεύτερη παράταξη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ), με ποσοστό 13,38%.

Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών - ΤΕΕ από την Αρχή (ποσοστό 6,53%), κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,09%. Η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) βρίσκεται στην έκτη θέση με ποσοστό 5,81%. Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με ποσοστό 4,97% είναι στην έβδομη θέση. Η Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ επίσης πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη είναι στην όγδοη θέση με ποσοστό 4,67%. Ακόμη 15 παρατάξεις και μεμονομένοι υποψήφιοι έχουν λάβει ποσοστά κάτω του 4%.

Μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΚΜ, Γιώργος Στασινός ευχαρίστησε «τους συναδέλφους μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία» και δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η φετινή αυξημένη συμμετοχή, σε μια εποχή που τα άτομα απομακρύνονται από τις συλλογικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες, δίνει μήνυμα ευθύνης και προοπτικής από τον τεχνικό κόσμο της χώρας προς την κοινωνία. Αποδεικνύει τη θέληση των μηχανικών να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, να βελτιώσουν τους όρους άσκησης του επαγγέλματος και να επιδιώξουν μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα. Αυτή ακριβώς είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη τριετία».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news