facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πονοκέφαλος στο ΥΠΟΙΚ για ειδικά μισθολόγια-αμυντικές δαπάνες

Λογαριασμό ο οποίος αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ και αναλύεται σε 400 εκατ. ευρώ περικοπών στις αμυντικές δαπάνες και 118 εκατ. ευρώ από το διετές πάγωμα των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι δανειστές για το 2016.

Και οι δύο δεσμεύσεις έχουν μείνει στα χαρτιά και όπως άφηνε να εννοηθεί τις προηγούμενες ημέρες, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το θέμα με τις εξοικονομήσεις από τις αμυντικές δαπάνες είναι σημαντικό, αν και δεν διαταράσσεται ο στόχος για το πρωτογενές αποτέλεσμα του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου προβλέπει υπέρβαση ακόμα και της εκτίμησης για πρωτογενές πλεόνασμα 0,63% του ΑΕΠ που προβλέπει ο προϋπολογισμός, όταν το Μνημόνιο απαιτεί 0,5%.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας είχαν σύσκεψη στην οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκαν οι πτυχές του προβλήματος, χωρίς όμως να υπάρξουν αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης, η κυβέρνηση προκειμένου να ακυρώσει τις προβλέψεις διετούς παγώματος των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια, είχε δεσμευθεί ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είχε ψηφίσει ισοδύναμα μέτρα εξοικονόμησης 118 εκατ. ευρώ. Τα ισοδύναμα δεν βρέθηκαν ποτέ, πολλαπλάσια δε δεν ψηφίστηκαν οι σχετικές παρεμβάσεις.

Το επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί πάγωμα ωριμάνσεων δεδομένου ότι σχεδιάζεται συνολική αλλαγή των ειδικών μισθολογίων με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα.

Το θέμα των περικοπών στις αμυντικές δαπάνες, παραμένει από την άλλη πλευρά, ανοιχτό.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news