facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΝΔ: Θέτει τρεις όρους για την συγκρότηση του ΕΣΡ

Στη συνολική απόσυρση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες επιμένει η Νέα Δημοκρατία, με την αυριανή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να οδηγείται σε ναυάγιο.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν στη Βουλή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Δένδιας, η οδός Πειραιώς διεμήνυσε πως προϋπόθεση, για να προχωρήσει η συγκρότηση μίας πραγματικά ανεξάρτητης αρχής είναι:

-Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του περιλάλητου άρθρου 2Α του νόμου Παππά.

-Η απόλυτη δέσμευση του πρωθυπουργού για κατάργηση της αυθαίρετης, σύμφωνα με τους γαλάζιους, πρόβλεψης περί τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

-Η συγκρότηση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, που θα τυγχάνουν της ευρύτερης αποδοχής και θα μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

«Η Νέα Δημοκρατία μπροστά στο θεσμικό αδιέξοδο που χτίζει η κυβέρνηση, για να διαμορφώσει το άλλοθι της, έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί, ώστε η διάσκεψη των προέδρων να συγκροτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου. Έχουμε αναλύσει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος, προτείνοντας τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο…Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι υπεύθυνη να αποδείξει πως δε θέλει ένα ακόμα ναυάγιο», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

«Η δική μας υποχρέωση είναι να προασπίσουμε τις προβλέψεις του Συντάγματος. Σε αυτό το πλαίσιο και εφόσον η κυβέρνηση εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της θα μπορούσαμε να βρούμε λύση. Αλλά, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news