facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Υπ. Μεταφορών: Στους επικεφαλής ΟΑΣΘ και σωματείου εργαζομένων η ευθύνη για το αδιέξοδο

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τίμησαν και τιμούν την υπογραφή και τις δημόσιες δεσμεύσεις τους απέναντι σε εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, επισημαίνοντας ωστόσο πως «η ευθύνη απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την εύρυθμη λειτουργία του ΟΑΣΘ, ανήκει ξεκάθαρα από τη στιγμή αυτή, στη διοίκηση του οργανισμού και διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει στην ανακοίνωση πως «ούτε ένα ευρώ στους εργαζόμενους του δεν έχει καταβάλει ακόμη ο ΟΑΣΘ, παρά τη συμφωνία για καταβολή του 18% των εισπράξεών του από τα εισιτήρια αποκλειστικά για τα δεδουλευμένα. Καμία αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα από την ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων».

Εκταμιεύθηκε, συνεχίζει το υπουργείο, προκαταβολικά την Δευτέρα το πρωί, ποσό ύψους 3,9 εκατ. ευρώ της δόσης του Δεκεμβρίου από το ελληνικό δημόσιο προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, «υλοποιώντας άμεσα τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη των προηγουμένων ημερών στη Θεσσαλονίκη, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα, κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση του θέματος της διαφοράς στην απόδοση του ΦΠΑ, όπως είχε εδώ και ημέρες συμφωνηθεί και ανακοινωθεί.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί τα συμπεφωνημένα, η διοίκηση του Οργανισμού (ΟΑΣΘ), ακατανόητα και παρά τη δέσμευσή της, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα λεπτό στους εργαζομένους από το ποσό της τάξης των 2.112.578,01 ευρώ που αντιστοιχεί στη συμφωνία καταβολής του 18% των εισπράξεων του ΟΑΣΘ από τα εισιτήρια για την περίοδο 26-08-2016 έως 27-11-2016.

Περιέργως η ηγεσία του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, δεν έχει πεί ούτε μία κουβέντα για την μη τήρηση της συμφωνίας αυτής και τη μη απόδοση των οφειλομένων 2 εκ ευρώ από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ. Γιατί άραγε αυτή η επιλεκτική σιωπή;» αναρωτιέται το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, και συνεχίζει:

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τίμησαν και τιμούν την υπογραφή και τις δημόσιες δεσμεύσεις τους απέναντι σε εργαζόμενους αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Η ευθύνη απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την εύρυθμη λειτουργία του ΟΑΣΘ, ανήκει ξεκάθαρα από τη στιγμή αυτή, στη διοίκηση του οργανισμού και τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων.

Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ έχει ονοματεπώνυμα: Την ηγεσία του συνδικάτου εργαζομένων και τη διοίκηση του Οργανισμού» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news