facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

"Λύση για το χρέος, αν κλείσει η αξιολόγηση"

«Αν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Greece and the global disruptive environment».

«Και χωρίς τη συζήτηση για το χρέος δεν θα υπάρξει ένταξη στη νομισματική χαλάρωση. Και χωρίς το QE δεν θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να βγει στις αγορές στα τέλη του 2017, το πολύ αρχές του 2018. Έτσι και οι Ευρωπαίοι και εμείς δεν θα έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα που να ολοκληρώνεται με την έξοδο στις αγορές» πρόσθεσε.


Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί τον τελευταίο χρόνο, έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα χωρίς προηγούμενο, όχι μόνο στην αγορά προϊόντων, στα κλειστά επαγγέλματα, στις συντάξεις, στην ανεξάρτητη αρχή εσόδων, αλλά σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ελληνικής οικονομίας και πολιτείας.



Ο κ. Τσακαλώτος έκανε αναφορά στις αντιρρήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ποσότητα και την ποιότητα των μεταρρυθμίσεων, εκφράζοντας την απορία του για τον σκεπτικισμό του ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται βάσει των όρων του τελευταίου προγράμματος στήριξης, σύμφωνα με το οποίο καλείται να νομοθετήσει αλλαγές σε σχέση με τις καλύτερες πρακτικές της Ε.Ε. 

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, συστήθηκε Επιτροπή Σοφών που πήρε αποφάσεις για τις καλύτερες πρακτικές. 



Ο υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στον ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών λέγοντας ότι παρότι έχουν βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός και έχουν κάνει συμβιβασμούς στα εργασιακά για να εντάξουν το ΔΝΤ, δεν μπορούν να διαπραγματεύονται για τα εργασιακά εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου. 

«Έχουν χρέος προς τους Ευρωπαίους πολίτες να διαπραγματεύονται με γνώμονα τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και να μη θεωρούν ότι μια χώρα που είναι σε πρόγραμμα έχει μειωμένα δικαιώματα» επεσήμανε. 

«Ο βασικός λόγος που έχουμε λαϊκίστικες δεξιές τάσεις στην Ευρώπη και άρα φυγόκεντρες τάσεις εντός Ευρωζώνης είναι ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι δεν συμμετέχουν στην ανάκαμψη, σηκώνουν μόνο τα περισσότερα βάρη στην κρίση» είπε ο Ε. Τσακαλώτος.


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news