facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Γ. Σταθάκης: Δεν αναιρείται προηγούμενη απόφαση για τις Σκουριές

Η υπουργική απόφαση που «ξεκλειδώνει» την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός για το έργο εξόρυξης στη Χαλκιδική δεν αναιρεί την προηγούμενη απόφαση του προκατόχου του, Πάνου Σκουρλέτη, υπογράμμισε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα, εξηγεί ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του υπουργείου» (σ.σ. επί υπουργίας Σκουρλέτη), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού Οξέος» που αφορά στη «Μονάδα Μαντέμ Λάκκου».

Ακόμη, αναφέρει ότι το υπουργείο ενέκρινε τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών. «Ως τυπική απόρροια αυτού, η εταιρεία ενσωμάτωσε τροποποιήσεις στην επιμέρους μελέτη της "Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών". Αυτές εγκρίνει η απόφαση της 11/11/2016» συμπληρώνει.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι αυτονόητη η επιμονή του υπουργείου «στην τήρηση της νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των συμβατικών υποχρεώσεων και των ισχυόντων κανόνων, που κάθε επενδυτής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα και στο σύνολό τους».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news