facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ρύθμιση - χάδι σε Μητσοτάκη για το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων»

Με πολύ ευνοϊκούς όρους θα αποπληρώσει το δάνειο ύψους 300.000 ευρώ (που τελικά έφτασε τις 720.000), ο «Κήρυκας Χανίων», του οποίου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο Κυριάκος μέτοχος.

Έπειτα από την αποκάλυψη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ότι η εφημερίδα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ του δανείου με αποτέλεσμα η δανείστρια Τράπεζα Πειραιώς να καταγγείλει τη σύμβαση το 2015, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία ρύθμισης του χρέους.

Πιο συγκεκριμένα, έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς αποκαλύπτουν ότι στις αρχές Νοεμβρίου ρυθμίστηκε η οφειλή με δόση μόλις... 3.000 ευρώ για τους επόμενους 23 μήνες με ανοιχτό παράθυρο για νέο διακανονισμό.

Μετά το έγγραφο που έλαβε η Εξεταστική Επιτροπή με την καταγγελία του δανείου από την Τράπεζα, έλαβε κι ένα δεύτερο το οποίο είναι η αναγνώριση της οφειλής από την οικογένεια Μητσοτάκη και η νέα ρύθμισή της, στις 2 Νοεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, σε ένα σχήμα «μπαλονιού» όπως περιγράφεται ο συγκεκριμένος τύπος δανείου, ο «Κήρυκας Χανίων» για τα σχεδόν 720.000 οφειλής θα πρέπει να πληρώνει τους επόμενους 23 μήνες μόλις 3.000 ευρώ, δηλαδή 69.000 ευρώ. Τον 24ο μήνα, θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 649.000 ευρώ. Αύτο ωστόσο, μόνο στην περίπτωση που ο δανειστής δεν θα προχωρήσει σε νέα ρύθμιση της οφειλής με διαφορετικό τρόπο.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news