facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Εκτός ορίων ο Ερντογάν: Θέτει θέμα σημαίας της Κύπρου και μιλά για αίμα Τούρκων ηρώων στο νησί!

Για «ροκάνισμα» του χρόνου ως προς την επίλυση του Κυπριακού έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την 7η Σύνοδο του Βοσπόρου.

Παράλληλα, κλιμακώνοντας την αλυτρωτική ρητορική του, έφτασε μέχρις σημείου να αμφισβητήσει τη σημαία της Κύπρου, με την οποία η Λευκωσία λαμβάνει μέρος στις συνόδους της ΕΕ και τα διεθνή φόρα.

Υποστήριξε, δε, ότι στην Κύπρο υπάρχει αίμα Τούρκων ηρώων (!) και έτσι η Άγκυρα δεν μπορεί να συναινέσει στην παραχώρηση της εδαφικής κυριαρχίας εξ ολοκλήρου στους Ελληνοκυπρίους.

«Μας λένε "εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα". Αυτός είναι ο στόχος. Για μια στιγμή. Σε αυτά τα μέρη υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι να δώσουμε;» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν και συνέχισε την ομιλία του, αναφερόμενος στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.

«Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται, έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με την σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ' αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια "ΤΔΒΚ". Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στον Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό είναι ασέβεια» τόνισε, θέτοντας ζήτημα ακόμα και για τις συνόδους της ΕΕ, όπου υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η ΤΔΒΚ αποκαλείται «ψευδοκράτος».

Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να φτάσουν κάπου οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, είπε μεταξυ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι «αυτά τα εδάφη είναι δικά μας και θα τα διοικούμε εξ ολοκλήρου όλα», τότε αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Επιβεβαίωσε, δε, την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση.

Η αντίδραση της Αθήνας

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας σχετικά με το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής: «Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει τον θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς, που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news