facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το σχέδιο για διαγραφή οφειλών προς Εφορία και Ταμεία με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ένα σύστημα διαγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού το οποίο ιεραρχεί τα ποσά ανάλογα με την προέλευσή τους, έχει κατατεθεί στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Το νέο σύστημα, το οποίο έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μια ιεράρχηση των οφειλών, που θα έχει στην κορυφή τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) τα οποία θα «κουρεύονται» πρώτα και στη βάση τα ποσά που αφορούν παρακρατούμενους φόρους (Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και ΦΠΑ) τα οποία θα κουρεύονται τελευταία.

Το ίδιο προτείνεται και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου τελευταία στη σειρά για κούρεμα θα βρίσκονται τα ποσά που συνδέονται με παρακρατούμενες εισφορές.

Η διαγραφή θα γίνεται εφόσον επιτυγχάνεται συμφωνία μεταξύ των πιστωτών που κατέχουν τουλάχιστον το 60% των απαιτήσεων, στις διαπραγματεύσεις που θα γίνονται υπό την αιγίδα ενός διαμεσολαβητή ο οποίος θα ορίζεται από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στις διαπραγματεύσεις θα μετέχουν όλοι οι πιστωτές, ήτοι τράπεζες, το Δημόσιο, τα ταμεία, αλλά και προμηθευτές και εργαζόμενοι εφόσον έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις. Η απόφαση του 60% να κουρέψουν τις απαιτήσεις τους θα δεσμεύει και τους υπόλοιπους να κουρέψουν σε ανάλογο ποσοστό.

Για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, η τρόικα ζητεί να κουρεύονται και αυτές αντίστοιχα, ενώ η ΓΓΔΕ, που αρχικά είχε αντιρρήσεις, κατέληξε τελικά να στη συμβιβαστική πρόταση για κούρεμα των οφειλών κατά σειρά προτεραιότητας.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news