facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η Γερμανία θα δίνει πολιτικό άσυλο σε όσους διώκονται από τον Ερντογάν

«Όλα τα κριτικά πνεύματα στην Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα μαζί τους. Η Γερμανία είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτικά διωκόμενους. Μπορούν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία. Αυτό ισχύει ρητά, όχι μόνο για δημοσιογράφους», τόνισε ο Μίχαελ Ροτ, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt.

Ο Ροτ υπογράμμισε, επίσης, ότι αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό στην Τουρκία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την αντίληψη την οποία έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου.

Ο σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός είπε επίσης ότι η αναμενόμενη, σήμερα Τετάρτη, έκθεση προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα είναι αρνητική. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει έναν πολύ νηφάλιο, πολύ σαφή και πολύ κριτικό απολογισμό του τι δεν προχωρά καλά στην Τουρκία ή τι δεν λειτουργεί καθόλου. Και είναι δυστυχώς πάρα πολλά αυτά» όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα.

Εν τούτοις, ο Μίχαελ Ροτ τάχθηκε κατά της διακοπής των διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία διότι «έτσι θα άφηνε μόνους τούς Τούρκους, οι οποίο είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news