facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για μαζική απεργία την Πέμπτη

Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά των κυβερνητικούς σχεδιασμών που «θα επιφέρουν νέες επιθέσεις σε βάρος των εργασιακών-κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Στο κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση του μνημονίου και, με το πρόσχημα τήρησης της συμφωνίας, θα ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας τη δημόσια περιουσία στερώντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της Οικονομίας.

Αναφέρεται και σε πληροφορίες για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και, εξ αυτής, για περαιτέρω μείωση των συντάξεων σημειώνοντας επίσης ότι κατά απαίτηση των δανειστών, η κυβέρνηση αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και συζητά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα αεροδρόμια, τον ΑΔΜΗΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σειρά παίρνουν η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές, κυβερνά τη χώρα κατ' εντολή δανειστών -Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ- αποδεχόμενη το ρόλο κυβερνήτη ενός προτεκτοράτου.

Η κατάρρευση των νοσοκομείων λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησής τους, η υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, συνολικά η μείωση του προσωπικού του Δημοσίου και η εξ αυτού υπολειτουργία των Υπηρεσιών του Δημοσίου οδηγούν στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.


Στη σχετική ανακοίνωση για την απεργία της 24ης Νοεμβρίου τονίζει ότι πρέπει να είναι μια παλλαϊκή κινητοποίηση που θα ανατρέψει τις «αντεργατικές πολιτικές».

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news