facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Υπό κράτηση ξανά οι 8 Τούρκοι που κατηγορούνται για την απόπειρα πραξικοπήματος

Υπό καθεστώς κράτησης θα παραμείνουν οι 8 Τούρκοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν το καλοκαίρι, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετά το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση τους.
Οι 8 συνελήφθησαν σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, λίγες ώρες μετά την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου να τους αφήσει ελεύθερους. Αμέσως, σύμφωνα με τους νομικούς τους παραστάτες κινήθηκε από τις αρχές η διαδικασία επί του αιτήματος έκδοσης με την ενεργοποίηση εντάλματος σύλληψης σε βάρος τους.
Ωστόσο, η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται μακρά, αφού εκκρεμεί η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου, ενώ οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε διευκρινιστικά ερωτήματα που έχουν αποστείλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές. 
Τα αδικήματα για τα οποία εκ ζητούνται οι 8 είναι αυτά της:
  • της απόπειρας κατάλυσης Κοινοβουλίου,
  • της απόπειρας κατάλυσης του Συντάγματος
  • της απόπειρας κατά της ζωής του Προέδρου του κοινοβουλίου 
  • και της αρπαγής διά της βίας στρατιωτικού ελικοπτέρου.
Ο δικηγόρος τους Χρίστος Μυλωνόπουλος σημειώνει ότι ως προς τα δυο πρώτα αδικήματα, το αίτημα των Τουρκικών αρχών πρέπει να κριθεί  απαράδεκτο, καθώς εκλείπει το στοιχείο του διπλού αξιόποινου.
Επίσης, οι συνήγοροι των εκζητουμένων δηλώνουν ρητά ότι δεν θα πρέπει να έχει τύχη αυτό το αίτημα για έκδοση, αφού οι 8 δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, ενώ έχει εκφραςτεί από τα πιο επίσημα χείλη η επιστροφή της θανατικής ποινής στην Τουρκία.
«Ξεκινά μια διαδικασία ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία  η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης έχει αποκλειστεί, οι Τούρκοι τούς επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση , ενώ έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής» καταλήγει ο κ. Μυλωνόπουλος.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news