facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τσακαλώτος: Ορόσημο η 5η Δεκεμβρίου, αλλά μπορεί να πάνε και... Ιανουάριο η αξιολόγηση και το χρέος

Ο οδικός χάρτης με τα βήματα που οδηγεί στην αντιμετώπιση του χρέους και στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν σταματά στην 5η Δεκεμβρίου, αλλά επεκτείνεται ως τις αρχές Ιανουαρίου, ανέφερε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται τον προϋπολογισμό.

Αν και ο κύριος Τσακαλώτος χαρακτήρισε ορόσημο την 5η Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξει μετά και νέο Eurogroup και ότι όλες οι απαντήσεις όσον αφορά το θέμα του χρέους και της αξιολόγησης θα έχουν δοθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι πρέπει να ενωθούν τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης. «Το πρώτο είναι οι μεταρρυθμίσεις, στις οποίες υπάρχουν διαδοχικές προσεγγίσεις με τους θεσμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το δεύτερο μέρος είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά το 2018. Θα μείνουν τα πλεονάσματα στο 3,5%, θα μειωθούν ή θα μειωθούν σιγά-σιγά τα επόμενα χρόνια;», αναρωτήθηκε. Το τρίτο μέρος αφορά το χρέος. «Αυτά τα τρία κομμάτια πρέπει να ενωθούν και όλες τις απαντήσεις θα τις έχουμε μέσα στον Ιανουάριο», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσακαλώτος.

Πάντως ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση και ανέφερε ότι με θετικά λόγια έχουν τοποθετηθεί για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κυβέρνηση σημαντικοί διεθνείς παράγοντες, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Ειρωνευόμενος τη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Τέτοια διεθνή απομόνωση της Ελλάδας είχα να δω από τον γάμο της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ και από τους γάμους της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news