facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ρόδος: 54χρονος οικοδόμος φέρεται να χρωστά στον ΟΑΕΕ αν και είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ!

Mήνυση κατά παντός υπευθύνου για απάτη υπέβαλε χθες, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 54χρονος Ροδίτης, κάτοικος Καλυθιών, έγγαμος πατέρας 4 παιδιών, εργάτης με πενιχρά εισοδήματα, που βρέθηκε να οφείλει σημαντικά ποσά στον ΟΑΕΕ από δραστηριότητες που ουδέποτε είχε!

Όπως περιγράφει στην μήνυσή του, άγνωστος δράστης, σε χρόνο που δεν μπορεί επακριβώς να προσδιορίσει, κατάφερε με άγνωστο τρόπο, να πλαστογραφήσει την αστυνομική ταυτότητά του, χωρίς να το αντιληφθεί με σκοπό να προσπορίσει ίδιον περιουσιακό όφελος με αντίστοιχη βλάβη του και ειδικότερα με αυτήν πραγματοποίησε εγγραφή στο ασφαλιστικό ταμείο του ΟΑΕΕ, χρεώνοντας εκείνον ως φερόμενο ασφαλισμένο – ελεύθερο επαγγελματία.

Τονίζει ότι ο ίδιος είναι οικοδόμος και εργάτης και μάλιστα με γραμματικές γνώσεις των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου και ποτέ δεν είχε ούτε εμπορική ιδιότητα, ούτε ατομική επιχείρηση ούτε με άλλο τρόπο απέκτησε τα προς το ζην παρά μόνο ως χειρονάκτης και με τον ιδρώτα του προσώπου του.

Προσθέτει ότι απέκτησε γνώση και εικόνα της υπόθεσης και της εγκληματικής εις βάρος του δραστηριότητας, όταν το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου του έτους 2016, ξεκίνησε τη διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών για να λάβει στεγαστικό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Με έκπληξη, πληροφορήθηκε ότι εμφαίνεται ληξιπρόθεσμη οφειλή του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Παρά το γεγονός ότι διαβεβαίωσε τους υπαλλήλους της Τράπεζας ότι πρόκειται περί λάθους, ή συνωνυμίας, καθώς ήταν εργάτης και μάλιστα σχεδόν αναλφάβητος και όχι ελεύθερος επαγγελματίας, του είπαν ότι δεν μπορεί να λάβει δάνειο.

Ακολούθως ερευνώντας το θέμα, μετέβη στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπου του επιβεβαίωσαν εμφαινόμενη οφειλή του προς τον ΟΑΕΕ. Του έδωσαν μάλιστα απλό φωτοαντίγραφο καταστατικού εταιρείας στο Γαλάτσι Αττικής που τον φέρει ως ομόρρυθμο μέλος της, με ποσοστό 49% και ημερομηνία έναρξης 18/09/2002.

Επίσης εκτύπωσε αντίγραφο του εντύπου Ε της φορολογούσας αρχής (εκκαθαριστικό) των οικογενειακών του εισοδημάτων με ένδειξη επιστροφής φόρου 285,51 και ετήσιο εισόδημά του ποσού 4.340,93 ευρώ.

Απο τον ΟΑΕΕ ενημερώθηκε ότι φαίνεται να οφείλει το ποσό των 59.043,82 ευρώ παρότι ο ίδιος είναι ασφαλισμένος μόνο στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Υποστηρίζει ότι ο άγνωστος δράστης, πλαστογράφησε και αλλοίωσε τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας κάνοντας χρήση φωτογραφίας του, ψευδή αναγραφόμενη ημερομηνία γέννησης την 29/10/1952, όπως και ψευδή χαρακτηριστικά στοιχεία της περιγραφής του ύψους και του χρώματος των ματιών του. Η ομόρρυθμη εταιρεία στην οποία φέρεται να μετέχει αποτελεί αντιπροσωπεία ή μεσιτεία πώλησης μερών και εξαρτημάτων φωτογραφικών συσκευών, όπως αναφέρει το έντυπο του ΟΑΕΕ, αντικείμενο που του είναι παντελώς άγνωστο.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Φλεβάρης

dimokratiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news