facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2017

Μειωμένος κατά 3.031.000 ευρώ ή 2,23% συγκριτικά με το τρέχον έτος, είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2017, που εγκρίθηκε την Τετάρτη το απόγευμα από την Ολομέλεια, με εξαίρεση την αρνητική ψήφο της Χρυσής Αυγής και το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων, που δήλωσαν «παρών».

Συγκεκριμένα το συνολικό ύψος των πιστώσεων ανέρχεται σε 132.985.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση υπερκαλύπτει το στόχο που είχε τεθεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το Κοινοβούλιο.

Η εξοικονόμηση των δαπανών προκύπτει κατά κύριο λόγο από τον εξορθολογισμό των μισθωμάτων για κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της Βουλής.

Παράλληλα, περιστολή επιτυγχάνεται και μέσω της μείωσης των δαπανών καθαριότητας κατά 478.000 ευρώ μέσω της λήξης της συνεργασίας με ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, αν και τα κονδύλια αυξάνονται στο πεδίο της κάλυψης θέσεων προσωπικού ιδίως για καθαρίστριες.

Αυξήσεις ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ καταγράφονται στις αμοιβές μόνιμων και αορίστου χρόνου πολιτικών υπαλλήλων της Βουλής και κατά 584.000 ευρώ στον κωδικό αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία, οι οποίες σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση οφείλονται στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Αναφορικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις, δεν εντοπίζεται καμία μεταβολή πέραν της περικοπής κατά 100.000 ευρώ που προϋπολογίζεται να λάβουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους σε θερινά τμήματα και επιτροπές.

Από τον προϋπολογισμό του 2017 και τα στοιχεία έως τις 31/5/2016 προκύπτει αύξηση των υπηρετούντων υπαλλήλων του Κοινοβουλίου το τρέχον έτος και συγκεκριμένα:

- κατά 27 οι μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου. 1.194 από 1.167
- κατά 29 οι μετακλητοί. 1.401 από 1.349.

Για έναν προϋπολογισμό που σηματοδοτεί την αντίληψη της Βουλής ότι «χωρίς περιττές σπατάλες ή να κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κοινωνία, η Βουλή αποτελεί την εμπροσθοφυλακή για την έξοδο της χώρας από την κρίση», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news