facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Tη γλύτωσε ο εφοπλιστής Αγούδημος

Να μην κατηγορηθεί ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος για τα αδικήματα της απάτης, από την οποία το σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη ζημία υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, και της υπεξαίρεσης αντικειμένου αξίας άνω των 120.000 ευρώ, αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή ασκήθηκε έπειτα από μήνυση που υπέβαλε το 2009 ο κ. Παντελής Τσαγκάρης, διαχειριστής της εταιρείας «Ι. Τσαγκάρης και ΣΙΑ ΟΕ».

Ο εφοπλιστής έχει προσφύγει με δύο αγωγές ενώπιον του δικαστηρίου αξιώνοντας αποζημιώσεις από αδικοπραξία.


Η κοινοπραξία «GA Ferries», συμφερόντων Αγούδημου, υπέβαλε στην πορεία μήνυση κατά της «Ι. Τσαγκάρης και ΣΙΑ ΟΕ» και των κ.κ. Παντελή και Ιωάννη Τσαγκάρη, υποστηρίζοντας ότι τέλεσαν σε βάρος της το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας και συγκεκριμένα ότι εισέπραξαν από επιβάτες εισιτήρια αξίας 1.703.063,05 ευρώ για λογαριασμό της, τα οποία δεν απέδωσαν, ενώ υποστηρίζει ότι τέλεσαν και το αδίκημα της απάτης.

Μήνυση σε βάρος των ίδιων υπέβαλε και η ναυτική εταιρεία, ιδίων συμφερόντων, «Αγία Ευφημία Ναυτική Εταιρεία».

Στη μήνυση υποστηρίζεται ότι τελέστηκαν σε βάρος της τα ίδια ως άνω αδικήματα από την είσπραξη και
 μη απόδοση εισιτηρίων αξίας 1.389.396,18 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσαγκάρης συνεργάστηκε µε την κοινοπραξία «GA Ferries» από το έτος 1992, αρχικά µε αντικείµενο την έκδοση εισιτηρίων των πλοίων της κοινοπραξίας µε προµήθεια και στη συνέχεια, από το έτος 1997, ανέλαβε τη ναυτική πρακτόρευση µερικών από τα πλοία της.

Από το έτος 2002 και εντεύθεν είχε την αποκλειστική ναυτική πρακτόρευση, στον λιµένα της Ρόδου, όλων των πλοίων της κοινοπραξίας «GA Ferries».

Ο τρόπος των µεταξύ τους οικονοµικών συνδιαλλαγών εγένετο µε χρεοπιστώσεις του λογιστηρίου της κοινοπραξίας και σύµφωνα µε όσα υποστηρίζονται στη µήνυση της εταιρείας Τσαγκάρη από το έτος 2005 παρατηρήθηκε πλήρης αλλαγή του τρόπου των χρεοπιστώσεων, από το λογιστήριο της κοινοπραξίας, που εκδηλώθηκε η αλλαγή αυτή, µε συχνότατη και πιεστική απαίτηση των εκ µέρους της ροδίτικης εταιρείας καταβολών από τον κ. Αγούδηµο, σε τέτοιο βαθµό που τους απέτρεπε, λόγω της φιλικής τους σχέσης και της καλής πρότερης συνεργασίας τους, να ασκήσουν τον οποιονδήποτε, έστω και τυπικό, έλεγχο των µέχρι τότε οικονοµικών συναλλαγών τους.

Ο κ. Τσαγκάρης ισχυρίστηκε ακόµη ότι µέχρι τότε δεν κατέστη δυνατόν να πραγµατοποιηθεί η µεταξύ τους συνολική λογιστική εκκαθάριση για τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008.

Υποστήριξε παραπέρα ότι κατά το τελευταίο τετράµηνο του έτους 2008 ο κ. Αγούδηµος σε σύµπραξη και προφανώς µε προτροπή του λογιστηρίου της «GA Ferries», αφού προηγουµένως τους εξαπάτησε, τους ζήτησε και παραδόθηκαν προς την εταιρεία του 38 σώµατα µεταχρονολογηµένων επιταγών, εκδόσεως της ροδίτικης εταιρείας, σε διαταγή της «GA Ferries», πληρωτέων από τους αντίστοιχους λογαριασµούς που τηρούν, συνολικού ποσού 1.297.093,53 ευρώ, πληρωτέων από 04.03.2009 µέχρι και 26.09.2009.

dimokratiki/zougla


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news