facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

O Κατρούγκαλος από τη μια καλεί τον κόσμο να διαδηλώνει και από την άλλη τους ειρωνεύεται

Ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος όχι μόνο δεν άκουσε τα αιτήματά τους αλλά ότι τους ειρωνεύτηκε κιόλας καταγγέλλει η αντιπροσωπεία των τεσσάρων ατόμων του ΠΑΜΕ που συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό εργασίας.

«Πέρα από τις σιδερένιες πόρτες είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τον κυνισμό μια και ο υπουργός μόλις κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει είπε: "Τι έχουμε να πούμε αφού θα κατεβείτε κάτω και θα καταγγείλετε τον υπουργό". Από την μεριά μας κάναμε γνωστό ότι η σημερινή κινητοποίηση είχε σαν στόχο όχι να πείσουμε τον υπουργό αλλά να κινητοποιήσουμε τους εργαζόμενους προκειμένου και ο υπουργός και η κυβέρνησή του το επόμενο διάστημα να μην μπορεί να σταθεί. Τώρα μπορεί να ειρωνεύεται και να θεωρεί ότι φέρνει εις πέρας το βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει αυτός και η κυβέρνηση του αλλά τους υποσχόμαστε ότι τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. »

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια.

Οι εργαζόμενοι στους βιομηχανικούς κλάδους κάλεσαν σήμερα σε κλιμάκωση του αγώνα «κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για συντάξεις, κοινωνικές παροχές, προστασία των ανέργων στο ύψος των αναγκών μας».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή των Κλαδικών μας Συμβάσεων με ελάχιστη βάση τους ήδη κατακτημένους μέσα από αυτές όρους, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα.

Τη συγκέντρωση οργανώνουν οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Κλαδικό Συνδικάτο Χαρτεργατών, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, Πανελλήνια Ένωση Ελαιοσαπωνοποιών, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ.






protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news