facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

«Οι παρεξηγήσεις ήρθησαν» - H Εκκλησία νίκησε

Οι «παρεξηγήσεις» που υπήρξαν ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών «ελύθηκαν», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο διάλογος για το μάθημα θα συνεχιστεί, σε πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία. Στόχος θα είναι να διαμορφωθεί «από την αρχή» η μορφή των Θρησκευτικών.

Ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι στην παρούσα φάση στα σχολεία θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά εγχειρίδια και η προσπάθεια διορθώσεων θα αρχίσει από τώρα, ώστε να διαμορφωθούν κατόπιν τα νέα βιβλία.

Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις, το κλίμα της συζήτησης ήταν πολύ καλό και ο διάλογος συνεχίζεται, είπε από την πλευρά του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητούμε.

Αναφερόμενος στο μάθημα των θρησκευτικών, είπε ότι τα νέα προγράμματα για την εξέταση της διδασκαλίας θα εφαρμοστούν, καθώς το θέμα την εκπαίδευσης είναι «ευθύνη της πολιτείας».

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι δεν μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας των θρησκευτικών και επιβεβαίωσε ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία, που έχουν ήδη διανεμηθεί στα σχολεία.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news