facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ένοχοι για ολίγον βασανισμό στον Καρέλι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας

Ποινές κάθειρξης 5 έως 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 12 από τους 14 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο από βασανιστήρια του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας, τον Μάρτιο του 2014.

Ένας εκ των κατηγορούμενων δεσμοφυλάκων κρίθηκε ένοχος για βασανιστήρια, στην πλημμεληματική του μορφή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, ενώ ο διευθυντής των φυλακών που αντιμετώπιζε την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν ένοχοι για βασανιστήρια που είχαν αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του Ίλι Καρέλι, σε βαθμό κακουργήματος, και ως εκ τούτου μετέτρεψε την αρχική κατηγορία, που ήταν αυτή της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου, σε πρόκληση βασανιστηρίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος.

Αποφάσισε, επίσης, να χορηγήσει σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιπλέον σε κάποιους εξ αυτών το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news