facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Φίλης: Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι για ανάμειξη της Εκκλησίας στην πολιτική

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το σημερινό σχολείο. Το τριετές σχέδιο της μεταρρύθμισης για την εκπαίδευση προϋποθέτει μεγαλύτερη χρηματοδότηση προς όφελος της Δημόσιας Εκπαίδευσης και αυτό αποτελεί δέσμευση της αριστερής κυβέρνησης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις διαφορές του υπουργείου με την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών , ο υπουργός είπε ότι «υπάρχουν πολλά πεδία διευθετήσεων στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας. Η πρόσφατη αιφνίδια ανάφλεξη στο θέμα των θρησκευτικών ελπίζουμε να μην επιβεβαιώσει τους φόβους για ανάμειξη της Εκκλησίας στην πολιτική. Δεν πρόκειται για κάποια αντιπαλότητα αλλά για υπεράσπιση του δημοκρατικού χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου».

«Περίπου δύο χρόνια μετά η κυβέρνηση και το κόμμα βρίσκονται σε μια νέα καμπή. Να μην αποδειχθούμε εμμονικοί της εξουσίας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποδράσουμε από την ευθύνη της διακυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα δεν έχουμε δικαίωμα να αποδράσουμε από τις αρχές μας. Οφείλουμε να επιδιώκουμε ευρύτερες συνεργασίες. Ειδικά όταν η κεντροαριστερά αποδείχθηκε ανάπηρη, συμπορεύτηκε με την δεξιά. Ναι στα ρεύματα ιδεών, όχι όμως στις δομές εξουσιών».

«Ο λαός έκανε μια επιλογή που επιβεβαιώθηκε, ο λαός εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ όχι ως το μικρότερο κακό αλλά ως πορεία μετάβασης σε ένα νέο ιστορικό κύκλο. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνδικαλιστική. Οι πολίτες επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ιχνηλατούνται δρόμοι για μια διαφορετική προοπτική.

Η επιλογή της αριστερής διακυβέρνησης αποτελεί ένα στοίχημα. Η ρύθμιση του χρέους έχει συνομολογηθεί από τους δανειστές ως στοιχεία για να βγούμε από την κρίση» συμπλήρωσε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news