facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αλεξιάδης: Προστασία ακινήτων μόνο από πλειστηριασμούς, όχι από τη δέσμευση από Δημόσιο

Τη ρύθμιση που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο, σκιαγράφησε ο Τρύφων Αλεξιάδης από τη Βουλή.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και επιχειρώντας να αιτιολογήσει την απόρριψη της σχετικής τροπολογίας της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, άφησε να εννοηθεί ότι η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά δεν θα απαγορεύει τη δυνατότητα δέσμευσης των εν λόγω ακινήτων από το Δημόσιο.

«Στην τροπολογία της ΝΔ στην αιτιολογική μιλάτε για πλειστηριασμούς αλλά στο κείμενό σας γίνεται λόγος για αναστολή κατάσχεσης. Άρα λέτε να καταργηθεί η δέσμευση των ακινήτων. Μη βιάζεστε θα φέρουμε ρύθμιση. Αν εφαρμόζαμε όμως τη δική σας ρύθμιση θα έχανε το Δημόσιο από οφειλέτες γιατί θα έτρεχαν όλοι οι πιστωτές να δεσμεύσουν τα ακίνητα μόνοι τους», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Να γίνει ξεκάθαρο ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εισπράξουμε από αυτούς που έχουν μία πρώτη κατοικία και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μας ενδιαφέρουν οι μεγαλοοφειλέτες», προσέθεσε.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news