facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τον φόνο της μικρής Άννυ

Ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον πατέρα της Άννυ, Σάββα και το φίλο του Νικολάι.

Ένοχη όμως έκρινε κατά πλειοψηφία και τη μητέρα της μικρής για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.

Συμφώνα δε με την απόφαση, οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι δεν είχαν κανέναν άλλο άγνωστο συνεργό στην αποτρόπαια πράξη τους.

Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων- εκτός του πατέρα- ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η Εισαγγελέας της έδρας χαρακτηρίζοντας τον πατέρα της Άννυ και τον φίλο του "αμετανόητους, ψυχρούς και ψύχραιμους" πρότεινε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντιθέτως για τη μητέρα πρότεινε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πάτερα της Άννυ καθώς και στο φίλο του Νικολάι τους οποίους έκρινε ενόχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε -κατά πλειοψηφία αφού μειοψήφισαν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και δυο ένορκοι- ούτε στη μητέρα της μικρής που κρίθηκε ενοχή για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Η Εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητριάδου πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους δυο βασικούς κατηγορούμενους όσον αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού ποινή φυλάκισης 2 ετών και για παράνομη οπλοχρησία φυλάκιση δυο ετών.

Για τον πατέρα της Αννυ πρότεινε επίσης ποινή φυλάκισης 15 μηνών για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της ψευδορκίας που τέλεσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της Μ. Βόδα όπου έγινε το μακελειό.

Για την μητέρα πρότεινε ποινή φυλάκισης 6 ετών, την ελάχιστη προβλεπόμενη από το νόμο.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news