facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

«Όχι» στις απολύσεις φώναξαν έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες απολύσεις τους. Αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το υπ. Εργασίας, έκαναν πορεία προς την Βουλή και επέστρεψαν στο υπ. Εργασίας. 

Ζητούν οι συμβάσεις τους να γίνονται με δήμους και όχι με ΜΚΟ τονίζοντας ότι τους οφείλονται και δεδουλευμένα.

Οι περίπου 200 εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην πανελλαδική διαμαρτυρία κρατούν πανό το οποίο αναγράφει «Ναι στη συνέχεια των κοινωνικών δομών» και «Όχι στην απόλυση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές» ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης: «Οι δομές αυτές είναι σημαντικές καλύπτουν ανάγκες κοινωνικές», «Οι αριστεροί μας τρώνε το ψωμί».

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων καταγγέλλουν ότι σε δέκα μέρες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και θα έχει ως αποτέλεσμα εκτός του ότι θα χάσουν περίπου 1.000 άνθρωποι τη δουλειά τους και 120.000 συνάνθρωποι μας θα μείνουν χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και στέγη. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει κάτω από το τραπέζι τροπολογία στην οποία θα εισαχθούν οι κοινωνικές δομές μειωμένες κατά το ένα τρίτο. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι σε πολλούς δήμους οι εργαζόμενοι των Δομών παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 8 μήνες.


Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μπήκε στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να αφήσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας που αφορά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ελαφρά το πρόβλημά τους.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές είχαν βρεθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας κρατώντας πανό στα χέρια και ζητώντας η εργασία τους να γίνει μόνιμη και σταθερή με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
 












protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news