facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Κόβουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των νοσηλευτών του ΕΣΥ

Προς κατάργηση βαίνει το επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) των νοσηλευτών του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) καλώντας παράλληλα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποτρέψει αυτήν τη δυσμενή εξέλιξη.

«Μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως (15% μεσοσταθμικά) πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017» αναφέρει η ΠΑΣΟΝΟΠ, εξηγώντας πως «μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταργώντας το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΟΝΟΠ, οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών αποφεύγουν να απαντήσουν αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη μισθολογική αναπλήρωση του επιδόματος ΒΑΕ, ενώ εκκρεμεί από την προηγούμενη άνοιξη ο προσδιορισμός συνεδρίασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με τη δημιουργία επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου, με ευθύνη του Υπουργού Υγείας κου Α. Ξανθού.

«Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλην αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση ειδικού επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό ειδικού Νοσηλευτικού μισθολογίου» καταλήγει η ΠΑΣΟΝΟΠ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news