facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Όλες οι χώρες πρέπει να φορολογήσουν τα αναψυκτικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατανάλωση της ζάχαρης και με το γεγονός ότι πρέπει να την αποκλείσουμε κατά πολύ από την καθημερινή μας διατροφή.

Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, βρέθηκαν τα αναψυκτικά και ο φόρος που έχει συζητηθεί να επιβληθεί σε αυτά.

Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να φορολογήσουν τα αναψυκτικά προκειμένου να καταπολεμήσουν την παγκόσμια επιδημία της παχυσαρκίας και του διαβήτη, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σε έκθεση που εξέδωσε ότι μία αύξηση της τιμής της τάξης του 20% μπορεί να μειώσει την κατανάλωση αυτών των αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη.

«Είμαστε πλέον σε θέση να πούμε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουμε σε αυτό και ενθαρρύνουμε τις χώρες να εφαρμόζουν φόρο σε αναψυκτικά που έχουν γλυκαντικά και ζάχαρη για να προλάβουν την παχυσαρκία», ανέφερε ο Temo Waqanivalu, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε.

Τα ποσοστά της παχυσαρκίας έχουν διπλασιαστεί παγκοσμίως από το 1980 έως το 2014, με ποσοστό 11% στους άντρες και 15% στις γυναίκες.

«Οι έξυπνες τακτικές μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί αυτή η θανατηφόρα επιδημία, ειδικά εκείνες οι οποίες στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης των ζαχαρούχων αναψυκτικών, τα οποία πυροδοτούν τα επίπεδα της παχυσαρκίας», είπε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, και πρεσβευτής του Π.Ο.Υ. για τον διαβήτη.

Ο Π.Ο.Υ. τόνισε ότι υπάρχουν στοιχεία που στηρίζουν ότι οι φόροι επηρεάζουν τις καταναλωτικές συμπεριφορές και μπορεί να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση των αναψυκτικών.

«Αυτός ο φόρος στα ποτά που έχουν ζάχαρα, εξ' ορισμού περιλαμβάνει όλα τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά, τα φρουτοποτά, τα energy drinks, τα γάλατα που έχουν γεύση/ άρωμα, ακόμα και τους φυσικούς χυμούς», τόνισε ο Waqanivalu.

huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news