facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η τρίτη και κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, με δύο απουσίες δικαστών

Το απόγευμα (στις 5 μμ) αναμένεται να ξεκινήσει η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την γνωστή υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ένα μέλος της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο σύμβουλος Επικρατείας Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος, αιφνιδίως έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, μετά από καρδιακό επεισόδιο και του τοποθετήθηκε stent λόγω απόφραξης αρτηρίας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά συνέπεια, στην συγκεκριμένη σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στην συγκεκριμένη σύνθεση.

Παράλληλα υπενθυμίζεται, ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε τη διενέργεια ελέγχου (πειθαρχικού και ποινικού) για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κλπ. στον ηλεκτρονικό Τύπο, δικαστή που συμμετέχει στην σημερινή σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, εάν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές του ΣτΕ θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία των τριών προδικαστικών θεμάτων που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα τρία ζητήματα που θα τεθούν σήμερα σε ψηφοφορία είναι το παραδεκτό, το έννομο συμφέρον και το βάσιμο των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news