facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Άνεργος πρόσφυγας; Τότε, καταναγκαστική εργασία

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς δείχνει να συναγωνίζεται τους ακραίους εθνικιστές του Κόμματος των Ελευθέρων στη χώρα του.

Με συνέντευξή του προτείνει την υποχρεωτική εργασία για πρόσφυγες, παρά το γεγονός πως τέτοιες αιτιάσεις αντιβαίνουν στον αυστριακό «νόμο περί απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας».

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Προφίλ», που θα κυκλοφορήσει μεθαύριο, Δευτέρα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, μέλος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος που συγκυβερνά με τους Σοσιαλδημοκράτες, υποστηρίζει ότι πρέπει να εφαρμοστεί η«υποχρεωτική εργασία για εκείνους που δικαιούνται χορήγησης ασύλου και δεν έχουν πιθανότητες στην αγορά εργασίας».

Επίσης, ζητά για πολλοστή φορά να να υπάρξει επειγόντως λήψη μέτρων στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών διατείνεται ότι, σε μία χώρα στην οποία οι μετανάστες έχουν από την πρώτη ημέρα δικαίωμα στις κοινωνικές παροχές, πρέπει να γίνεται αυστηρή ρύθμιση της μετανάστευσης, επιτρέποντας την είσοδο στη χώρα στοχευμένα μόνον σε ανθρώπους με εξειδίκευση.

Επίσης σημειώνει ότι πρέπει να αποκλειστεί η «μετανάστευση της φτώχειας», προτείνοντας ως εναλλακτική επιλογή «μία χώρα με περιορισμένο κοινωνικό σύστημα για μετανάστες, οπότε θα είναι εύκολο να είναι ανοικτή».

Επίσης χαρακτηρίζει «εξαιρετικά υψηλό» το ανώτατο όριο των 37.500 αιτήσεων ασύλου για το 2016 που είχε αποφασίσει ομόφωνα στις αρχές της χρονιάς η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος.

Άλλωστε, τονίζει, πολύ υψηλός ήταν και αριθμός των 10.000 έως 15.000 αιτήσεων που δεχόταν η Αυστρία τα προηγούμενα χρόνια.

«Χώρα μετανάστευσης»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με για το προσφυγικό, που θα δημοσιευθεί επίσης στο νέο τεύχος του περιοδικού «Προφίλ», τα τρία τέταρτα των Αυστριακών θεωρούν τη χώρα τους «χώρα μετανάστευσης».

Επίσης, το 33% να απαντούν πως αυτό ισχύει «τελείως σίγουρα» και το 43% να εκτιμούν πως «μάλλον» ισχύει.

Αντίθετα, σε ποσοστό μόλις 8% είναι της γνώμης πως «απολύτως σίγουρα η Αυστρία δεν είναι χώρα μετανάστευσης», και 14% πως «μάλλον δεν είναι χώρα μετανάστευσης».

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news