facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Άλλες τέσσερις δικαστικές Ενώσεις κατά της παράτασης του ανωτάτου ορίου εξόδου των δικαστών

Τέσσερις δικαστικές Ενώσεις με κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν με τη σειρά τους ότι το Σύνταγμα ρητά δεν επιτρέπει την παράταση του ανωτάτου ορίου εξόδου των δικαστών από την υπηρεσία.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και την Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Το πνεύμα της κοινής ανακοίνωσης των 4 δικαστικών Ενώσεων συνταυτίζεται με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία εκδόθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Ειδικότερα, οι τέσσερις ενώσεις αφού αναφέρονται στις σχετικές Συνταγματικές διατάξεις, επισημαίνουν ότι η έννοια της σχετικής συνταγματικής διάταξης (άρθρο 88 παρ. 5) «ουδέποτε αμφισβητήθηκε μέχρι σήμερα, δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνείας και επομένως κάθε τροποποίηση του ανώτατου συνταγματικού ορίου ηλικίας των δικαστικών λειτουργών με τυπικό νόμο συνιστά ανεπίτρεπτη παραβίαση συνταγματικών προβλέψεων».

Και συνεχίζουν: «Οποιαδήποτε πρόταση για το ζήτημα αυτό μπορεί να τεθεί μόνο στα πλαίσια συνταγματικής αναθεώρησης στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούμε μεταξύ άλλων και για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Τέλος, οι ενώσεις υπογραμμίζουν ότι «ο Πρωθυπουργός, ενώ συνομιλεί, ως έχει δικαίωμα, με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αρνείται επί 5 μήνες να συναντήσει τις Δικαστικές Ενώσεις, παρά τα σχετικά αιτήματα που έχουν υποβάλει, απαξιώνοντας έτσι τους εκλεγμένους εκπροσώπους όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news