facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ανατροπή στο ΣτΕ: Παραδεκτές οι προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το ΣτΕ έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά, ανατρέποντας, σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, την εισήγηση του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου προς την Ολομέλεια. Φήμες αναφέρουν ότι ένας εκ των συμβούλων δήλωσε κώλυμα.

Στη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας, η οποία διακόπηκε –άγνωστο ήταν το πότε θα συνεχίσει τη συνεδρίασή της–, συζητείται πέον η ουσία της υπόθεσης, η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά με τον οποίο προκηρύχθηκε και έγινε η διαγωνιστική διαδικασία για την πλειοδοσία επί τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, παρακάμπτοντας –λόγω εκτάκτου καταστάσεως, όπως διατείνεται η κυβέρνηση– την ανεξάρτητη αρχή που είναι επιφορτισμένη με αυτό βάσει Συντάγματος, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, βαρύνοντα ρόλο στην ανατροπή της εισήγησης έπαιξε η «στοχοποίηση» ανώτερου δικαστικού που συμμετέχει στη διάσκεψη από την εφημερίδα «Αυγή» – θεωρείται κομματικό όργανο και ως εκ τούτου απηχεί τις θέσεις του κυβερνητικού κόμματος. Από την πλευρά τους ανώτεροι κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν αισιοδοξία ότι δεν θα κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός και η διαδικασία θα περατωθεί όπως είχε σχεδιαστεί.

Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής δεν είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βάσιμου και του έννομου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και Σκάι, καθώς και οι εταιρείες Alter Ego και Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι αιτήσεις, επικεντρώνονται στα «πόθεν έσχες» των διαγωνιζομένων.

Θολό το τοπίο

Το κλίμα εν όψει της νέας συνεδρίασης είχε βαρύνει, δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν ιδιωτικά θέματα.

Επιπλέον, ένας από τους Συμβούλους φέρεται να αντιμετωπίζει θέμα υγείας. O α' αναπληρωματικός όμως έπαθε ατύχημα το μεσημέρι της Τρίτης. Οπότε αυτή τη στιγμή μένει ο δεύτερος αναπληρωματικός.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news