facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Με «χειρόφρενο» απειλεί και το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Μετά τον ΟΑΣΘ... και το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διεκδικεί χρήματα από τον δημόσιο κορβανά, απειλώντας με χειρόφρενο σε 15 μέρες αν δεν πάρει 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Μάλιστα, φορέας αυτής της απαίτησης επέλεξε να γίνει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ενωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ντόμινο που έχει δημιουργηθεί, καθώς ο ΟΑΣΘ δεν έχει καταβάλει στο ΚΤΕΛ δύο μηνιάτικα για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών της επαρχίας Λαγκαδά.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, στην «Εφ.Συν.», «τον Ιανουάριο του 2011 υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΑΣΘ για να κάνουμε αυτά τα δρομολόγια με δικά μας λεωφορεία, ενώ μειώσαμε κατά 50% το εισιτήριο σε ορισμένα δρομολόγια προς όφελος του επιβατικού κοινού».

Το μνημόνιο αυτό προβλέπει καταβολή 950 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο από τον ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, όμως εδώ και δύο μήνες έχουν συσσωρευτεί οφειλές περίπου 450 χιλιάδων ευρώ.

«Αύριο έχω συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη. Αν πάρω έστω 150 χιλιάδες ευρώ, θα κάνω τουλάχιστον τα σχολικά δρομολόγια απομακρυσμένων περιοχών. Αλλιώς τη Δευτέρα θα πληρώσω για τελευταία φορά το προσωπικό. Μετά δεν μπορώ να ξαναπληρώσω...», προειδοποιεί ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Η διοίκηση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι δεν της έχουν καταβληθεί περίπου 1.500.000 ευρώ από δρομολόγια που έχουν πραγματοποιηθεί από το μνημόνιο συνεργασίας, αλλά και από τη μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων περιοχών.

Βέβαια, για τη μεταφορά μαθητών ο κ. Τριανταφυλλίδης το 2012 έλεγε πάλι ότι το κράτος οφείλει στα ΚΤΕΛ 1 εκατ. ευρώ, προειδοποιώντας και πάλι με διακοπές δρομολογίων.

Χθες, όταν του το υπενθύμισε η «Εφ.Συν.», απάντησε: «Α, εκείνα τα χρήματα τα έχουμε πάρει. Αλλο εκατομμύριο είναι αυτό τώρα, από οφειλές που ξαναμαζεύτηκαν...».

Το θέμα ανέλαβε να «σηκώσει» μεταφέροντάς το στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς: «Καλώ τον υπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να δώσει λύση στο πρόβλημα τώρα, προτού φτάσουμε στο χειρόφρενο. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, δεν επιτρέπεται να μείνει η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης χωρίς λεωφορεία. Οι εικόνες που είδαμε στη Θεσσαλονίκη με την απεργία του ΟΑΣΘ απαγορεύεται να επαναληφθούν», αναφέρει στην ερώτησή του.

Ο κ. Φωκάς με έκδηλη ανησυχία τονίζει πως τα ΚΤΕΛ αντέχουν άλλες δύο εβδομάδες να εκτελούν το μεταφορικό τους έργο χωρίς χρήματα για τα λειτουργικά τους έξοδα. «Σε 15 μέρες θα αναγκαστεί να τραβήξει χειρόφρενο και να αφήσει χωρίς συγκοινωνίες την περιφέρεια της πρώην επαρχίας Λαγκαδά», προειδοποιεί.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news