facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΑΒ:Απέκλεισαν τη Βουλή

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στον προαύλιο χώρο της Βουλής, μπροστά στην πλαϊνή είσοδο του κτηρίου.
Τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ επιχείρησαν να «μπουκάρουν» με τα ασθενοφόρα, με αστυνομικούς και άνδρες ασφαλείας του Κοινοβουλίου να τους μπλοκάρουν την είσοδο. Επικράτησε ένταση, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στον χώρο της Υγείας και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τα ασθενοφόρα.

«Ο στόλος είναι απαρχαιωμένος. Κινδυνεύουν άνθρωποι» ανέφεραν, καλώντας το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα για τη ριζική αλλαγή της διαμορφωθείσας κατάστασης, προχωρώντας στην αγορά νέων ασθενοφόρων και στην πρόσληψη προσωπικού.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση...








Στόλος μιας... άλλης εποχής
Πρόσφατα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) γνωστοποίησε ότι «ο στόλος του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε φθίνουσα αριθμητική πορεία, εξαιτίας συνεχών βλαβών», επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων είναι πολύ υψηλός, ενώ το ίδιο ισχύει και με τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

«Κατά μέσο όρο, έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα και λόγω έλλειψης χρημάτων μένουν ασυντήρητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κάνει λόγο για «επικίνδυνες διακομιδές».

Παράλληλα, προστίθεται ότι οι Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα.


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news