facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Θεοχάρης προς υπ. Επικρατείας: Πώς γίνεται η διαχείριση του δημόσιου χρήματος στην ΕΡΤ;

Θέμα σχετικά με το πώς γίνεται η διαχείριση του δημόσιου χρήματος στην ΕΡΤ μετά και την αποπομπή του Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Σταύρου Καπάκου θέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης με ερώτησή του προς τον υπουργό Επικρατείας.

«Φαίνεται ότι η ματαίωση του 'Καλογρίτσας TV' ανάγκασε τους εκλεκτούς της κυβέρνησης να πέσουν με τα μούτρα στις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση όμως δεν είναι εσωκομματική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα 170 εκατομμύρια που εισπράττει από το ανταποδοτικό τέλος, δε νοείται να λογίζονται ως έσοδα στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ για να τσακώνονται οι υπουργοί και τα κομματικά στελέχη πώς θα τα μοιράσουν. Και κάποιοι πρέπει να δώσουν άμεσα απαντήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Θεοχάρης σε ερώτησή τους προς τον Νίκο Παππά.

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση όμως δεν είναι εσωκομματική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα 170 εκατομμύρια που εισπράττει από το ανταποδοτικό τέλος, δε νοείται να λογίζονται ως έσοδα στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ για να τσακώνονται οι υπουργοί και τα κομματικά στελέχη πώς θα τα μοιράσουν. Και κάποιοι πρέπει να δώσουν άμεσα απαντήσεις» επισήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η αποπομπή του Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Σταύρου Καπάκου και οι επιστολές που αντάλλαξε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού ανέδειξαν μια σειρά γεγονότων που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πως γίνεται η διαχείριση του δημόσιου χρήματος στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Οι επιστολές του αποπεμφθέντος Διευθυντή Ενημέρωσης κάνουν αναφορά σε εκπομπές των οποίων το κόστος μειώθηκε στο μισό με την έκφραση και μόνο της διαφωνίας του Διευθυντή Ενημέρωσης. Σε άλλο σημείο υπάρχει σημείωση για ευνοούμενους της διοίκησης, οι οποίοι πορεύονται με τον «αραμπά», ενώ τέλος τεράστια ερωτήματα δημιουργούνται από τη φράση “ήρθα για δουλειά και όχι για δουλειές”.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι υπόθεση του ελληνικού λαού που την χρηματοδοτεί και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης. Η διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου αγαθού της ενημέρωσης και των δημόσιων πόρων που την χρηματοδοτούν, όπως και η λογοδοσία των δημοσίων οργανισμών επιτάσσουν την άμεση απάντηση του Υπουργείου σε μια σειρά ερωτημάτων.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιες ήταν οι εκπομπές με τα δυσθεώρητα κόστη, τα οποία περικόπηκαν μετά την παρέμβαση του Διευθυντή Ενημέρωσης; Τι ύψους ήταν οι αρχικοί προϋπολογισμοί δαπανών των συγκεκριμένων εκπομπών και σε τι ποσό διαμορφώθηκαν μετά την παρέμβαση;

2. Πόσοι είναι οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στην ΕΡΤ; Υπάρχουν και πόσοι είναι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου; Υπάρχει προγραμματισμός για προσλήψεις εργαζομένων; Ποιες ελλείψεις και ποιες ανάγκες οδηγούν σε αυτό;

3. Στο σύνολο του προγράμματος τι ποσοστό είναι εξωτερικές παραγωγές; Ποιο το συνολικό ετήσιο κόστος των εξωτερικών παραγωγών; Βάσει ποιων διαδικασιών και κριτηρίων γίνονται οι επιλογές και οι αναθέσεις των εξωτερικών παραγωγών; Με ποια κριτήρια αποφασίζεται αν ένα πρόγραμμα παραχθεί εσωτερικά ή εξωτερικά;»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news