facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Εξετάζεται η προσφυγή για τα μνημόνια στο Στρασβούργο

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα εξεταστεί, στο Στρασβούργο, η προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά των ελληνικών κυβερνήσεων, από το 2010 έως σήμερα, για τα μνημονιακά μέτρα που επιβλήθηκαν με σειρά νόμων.

Η ΓΣΕΕ ζητάει να κριθούν αυτά τα μέτρα παράνομα, καθώς παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη. Η εξέταση της προσφυγής θα γίνει σε δημόσια ακρόαση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων, αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη διαδικασία εξέτασης της προσφυγής η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί μέσω του υπουργείου Εργασίας, ενώ έχουν ήδη καταθέσει υπομνήματα η Διεθνής Οργάνωση των Εργοδοτων αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιήσουν και προφορικές παρεμβάσεις κατά τη δημόσια ακρόαση. Η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στη διαδικασία ελέγχου παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα επιχειρήματά της, καθώς και τον ρόλο της τρόικας-θεσμών και των μνημονίων, "στοιχεία που θα αναδείξουν την πολιτική οικοδόμησης της οικονομίας, όχι με γνώμονα την υπηρεσία προς την κοινωνία αλλά προς τις αγορές". Στη ΓΣΕΕ εκτιμούν ότι η έγκριση για δημόσια ακρόαση της προσφυγής έχει ιδιαίτερο ευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον για την εξέλιξη της πορείας προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news