facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Τουρισμού-Κρέμασαν γιγαντοπανό οι ξενοδοχοϋπάλληλοι


Κινητοποίηση στο υπουργείο Τουρισμού στη Λ. Αμαλίας, πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί τα μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και των επιχειρησιακών Σωματείων στα ξενοδοχεία της Αθήνας, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι έχουν αναρτήσει γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου ενώ βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην είσοδο του υπουργείου, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη.

Το γιγαντοπανό αναγράφει: «Το “πόρισμα” των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό: Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ – Αυξήσεις σε μισθούς – Συντάξεις – Κοινωνικές παροχές. Δουλειά με δικαιώματα για όλους», με την υπογραφή των σωματείων εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κλοπή των αποθεματικών του Ταμείου Πρόνοιας (ΤΑΠΙΤ) και τις νέες περικοπές στο εφάπαξ τους. Είχαν προηγηθεί δύο στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας, με μαζική συμμετοχή εργαζομένων. Στο πλευρό τους βρίσκονται συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ και από άλλους κλάδους.



Θυμίζουμε ότι με πρόσφατη εγκύκλιο, το υπουργείο Εργασίας κατάργησε το δικαίωμα που είχαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να λαμβάνουν το εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ (πρώην ΤΑΞΥ) και επιβάλλει επιπλέον μειώσεις της τάξης του 20% σε όσους χορηγηθεί, εφόσον καταφέρουν να πάρουν σύνταξη. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δείχνει στους εργαζόμενους το δρόμο της μετατροπής του ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο, προκειμένου να μην ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). 

«Οι εργαζόμενοι του κλάδου αγωνιζόμαστε να πάρουμε πίσω ένα προς ένα όσα μας αφαίρεσαν», τονίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία ενώ παράλληλα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν τη Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Παλεύουμε για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας. Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές» σημειώνει το Συνδικάτο.


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news