facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Διορθώσεις στο επίδομα θέρμανσης προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι επιδιώκεται καλύτερη στόχευση του επιδόματος των 105 εκατ. ευρώ.

Με δηλώσεις του στον Flash 96, τόνισε ότι το ποσό είναι συγκεκριμένο, 105 εκατ. ευρώ (μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε 500 εκατομμύρια, σημείωσε) και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να καταβληθεί με καλύτερη στόχευση σε όσους το έχουν ανάγκη.

«Πέρυσι το επίπεδο καταβλήθηκε με κατανομή σε επίπεδο νομών, διαπιστώσαμε όμως μεγάλες διαφορές στις θερμοκρασίες και σε επίπεδο νομών», τόνισε ο υπουργός.

Τις προηγούμενες ημέρες, πηγές του υπουργείου Οικονομικών έφερναν ως παράδειγμα της καλύτερης στόχευσης του επιδόματος που επιδιώκεται τον νομό Μαγνησίας, για να υποστηρίξουν ότι δεν είναι σωστό να λαμβάνει το ίδιο επίδομα ο κάτοικος του Βόλου και ο κάτοικος ενός χωριού του Πηλίου.

Η σχετική απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, δεδομένου ότι από το ερχόμενο Σάββατο ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή που αναμένεται πάνω από τα 90 λεπτά το λίτρο, εξαιτίας της αύξησης του ΕΦΚ και του ΦΠΑ αλλά και της ανόδου των διεθνών τιμών.

Λίστες

Στις δηλώσεις του ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στην παραλαβή της νέας λίστας των 475 εγγραφών από μεγάλη τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης, τονίζοντας ότι παρελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και εστάλη απευθείας στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, «χωρίς να περάσει από κανένα πολιτικό γραφείο.

Τώρα βρίσκεται στα χέρια της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και της επίσης ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για να οργανώσουν τον έλεγχο».

Την επόμενη εβδομάδα, συμπλήρωσε, στο πλαίσιο της συζήτησης για το προσχέδιο προϋπολογισμού θα δοθούν στη Βουλή επικαιροποιημένα στοιχεία για τα έσοδα που έχουν βεβαιωθεί και εισπραχθεί μέχρι τώρα από τις διάφορες λίστες.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news