facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Συγκρότηση ΕΣΡ «κατόπιν εορτής» θα επιδιώξει η κυβέρνηση

Την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) θα επιδιώξει η κυβέρνηση την προσεχή εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος και θα καταθέσει στην Διάσκεψη των Προέδρων την σχετική κυβερνητική πρόταση για τη σύνθεση των μελών του.

Η συνεδρίαση αναμένεται Τετάρτη ή Πέμπτη (19 ή 20 Οκτωβρίου) ενώ ο κ. Βούτσης θα επιδιώξει στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις που θα έχει με τα κόμματα την απαιτούμενη συναίνεση ώστε να επιτευχθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 σύμφωνα με την συνταγματική πρόβλεψη.

Ωστόσο, η προοπτική συγκρότησης του ΕΣΡ φαντάζει δύσκολη, καθώς η ΝΔ διεμήνυσε ήδη με κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα προσέλθει στην σχετική διαδικασία μόνο αν η κυβέρνηση αποσύρει το νόμο Παππά, ο οποίος απαξιώνει το ΕΣΡ. Όπως έλεγαν αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, «η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρη: εφόσον η κυβέρνηση πάρει πίσω το νόμο Παππά, τότε έχουμε την διάθεση να προσέλθουμε στην διαδικασία».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι τα πρόσωπα που θα προτείνει θα διαφοροποιούνται σε κάποιον βαθμό από τις παλαιότερες προτάσεις που είχε καταθέσει σε ανάλογες απόπειρες που είχαν γίνει σχεδόν πριν ένα χρόνο δίχως επιτυχία. Και εξέφρασε την ελπίδα του να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε η Διάσκεψη των Προέδρων να έχει «ευτυχή κατάληξη», αν και όπως φαίνεται και από την παραπάνω δήλωση της ΝΔ και μετά και τον διαγωνισμό για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών που διενήργησε η κυβέρνηση παρακάμπτοντας το ΕΣΡ, η πιθανότητα να βρεθεί κοινός τόπος δεν υπάρχει. Μάλιστα όταν ζητήθηκε από τον κ. Βούτση η προσωπική του εκτίμηση προτίμησε να σχολιάσει: «Εχει ωραία μέρα σήμερα»…

Η νέα απόπειρα συγκρότησης του ΕΣΡ έγκειται στην ανάγκη λειτουργίας της Αρχής προκειμένου να ασκήσει τον ρυθμιστικό και εκτελεστικό της ρόλο έναντι των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής, καθώς και για να εκκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών ΜΜΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εφόσον επιτευχθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ, αυτό θα ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα, προκειμένου να λειτουργήσει αν είναι δυνατόν κατά το γαλλικό πρότυπο.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη πρόταση του κ. Βούτση για το εννεαμελές ΕΣΡ, η οποία δεν ευδοκίμησε, περιελάμβανε τους εξής: Λαοκράτη Βάσση, Ροδόλφο Μορώνη, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Ιωάννη Τζανετάκο, Γιώργο Πλειό, Βασίλη Καραποστόλη, Φανή Πετραλιά, Αντώνη Μακρυδημήτρη, και Ανδρέα Νοταρά.

Παππάς: Εξόφθαλμα αντιθεσμική η στάση της ΝΔ για το ΕΣΡ

«Αδιανόητη», «εξόφθαλμα αντιθεσμική» και «απροκάλυπτη» χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τη στάση της ΝΔ στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ. Καλεί μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σχολιάζοντας την «απροκάλυπτη στάση της ΝΔ στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ», ο κ. Παππάς δήλωσε: «Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική. Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας» λέει, και καταλήγει: «Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα, να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news