facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Τυφώνας Μάθιου: 5 νεκροί στη Φλόριντα, 842 στην Αϊτή

«Οι χειρότερες επιπτώσεις από τον φονικό τυφώνα Μάθιου είναι πιθανό να μην έχουν έρθει ακόμα κυρίως με τη μορφή πλημμυρών» λένε οι αρχές, προειδοποιόντας εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους. Ο τυφώνας Matthew βρίσκεται μια ανάσα από την ανατολική ακτή της Φλόριντα κινείται με 100 μίλια την ώρα προκαλώντας σφοδρούς ανέμους και καταιγίδες.

Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ότι θα αποφευχθεί ένα άμεσο χτύπημα με τη γη, αλλά οι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαίτερα για περιοχές με χαμηλό υψόμετρο όπως το Jacksonville, το οποίο θα μπορούσε να πληγεί ανεπανόρθωτα από μεγάλες πλημμύρες.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι πολιτείες όπως η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα θα μπορούσαν να πληγούν από μεγάλες πλημμύρες, ενώ προειδοποίηση για τυφώνα έχει εκδοθεί και για το Surf City στη Βόρεια Καρολίνα. Η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι αναμένει εκτεταμένες πλημμύρες.

Περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά και γραφεία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
«Η καταιγίδα είναι μόνο στα μισά του δρόμου και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Είμαστε πολύ ανήσυχοι για κύμα θύελλας και οι χειρότερες επιπτώσεις είναι ακόμα πιθανό ακόμα να μην έχει έρθει», είπε ο κυβερνήτης της Καρολίνα.

Μέχρι στιγμής από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 842 άτομα στην Καραϊβική, ενώ 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Φλόριντα. Την ίδια ώρα ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος και θα αυξηθεί.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news