facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Στον «αέρα» η Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν. Πατησίων που εξυπηρετούσε 15.000 ασθενείς

«Θολή όραση» φαίνεται ότι έχουν οι αρμόδιοι σε ό,τι αφορά τις συνθήκες λειτουργίας της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων. Τρία χρόνια μετά τη διασύνδεση του Γ.Ν. Πατησίων με το νοσοκομείο "Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα" και τη μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, η εξειδικευμένη Οφθαλμολογική Κλινική βρίσκεται στον αέρα, χωρίς να εκπονείται ενα πλήρες σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της, με ό,τι αυτό βεβαίως συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και τις ανάγκες των πολιτών.

Η Οφθαλμολογική κλινική, πριν από την αλλαγή χρήσης του Γ.Ν. Πατησίων και την «προσάρτησή» του στο "Κωσνταντοπούλειο" τον Αύγουστο του 2013, εξυπηρετούσε περί τους 15.000 ασθενείς ετησίως και διενεργούσε περί τις 2.500 επεμβάσεις, οι οποίες κάλυπταν μεγάλο εύρος και εξειδίκευση. Ενταγμένη η Οφθαλμολογική κλινική στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε να επανεκκινήσει την λειτουργία της, με τα ιατρεία στο παλαιό κτήριο Πατησίων και τα χειρουργεία στο Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο.

Ωςτόσο, σύντομα προέκυψε η ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας της κλινικής σε ενιαίο χώρο με σκοπό την καλύτερη παροχή υγείας στους ασφαλισμένους. Οι αρμόδιοι της Κλινικής αιτήθηκαν τη μετεγκατάστασή της ομαλά και οργανωμένα στο "Κωνσταντοπούλειο". Παρόλα αυτά καμία ανταπόκριση δεν υπήρχε από την 1η ΥΠΕ, τη διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου-Αγία Όλγα αλλά και τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου.

Πλεον, όμως, ενημερώθηκαν αιφνίδια πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση για μετακίνηση της Κλινικής από το ΓΝ Πατησίων, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται με διαύγεια η συνέχιση της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου δηλώνει αδυναμία να παράσχει στην Οφθαλμολογική Κλινική τους αναγκαίους χώρους έτσι ώστε να συνεχίσει να προφέρει τις υπηρεσίες της τουλάχιστον στον ίδιο αριθμό ασθενών.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν πως «η αναγκαστική λειτουργία σε συνθήκες χωρικής ασφυξίας θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των εξεταζομένων ασθενών, πάνω από 50%, αύξηση της λίστας αναμονής για εξέταση και χειρουργείο, περαιτέρω μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων τόσο ρουτίνας όσο και των εξειδικευμένων χειρουργείων, ενώ σύγχρονος διαγνωστικός και επεμβατικός εξοπλισμός θα πρέπει να αποθηκευθεί στα υπόγεια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και τους πολίτες».

Αντι της υποβάθμισης της Οφθαλμολογικής Κλινικής οι εργαζόμενοι ζητούν τη μετεγκατάστασή της στο Γενικό Ογκολογικό νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι", όπου θα παρέχονται οι απαιτούμενοι χώροι και ο αναγκαίος χειρουργικός χρόνος για να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Τονίζουν δε πως μετά τη διακοπή της λειτουργίας του νοσοκομείου "Αμαλία Φλεμινγκ" δεν υπάρχει κάλυψη για τα Οφθαλμολογικά περιστατικά στην βορειοδυτική Αττική, κατι που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί άμεσα με τη λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής στο "Άγιοι Ανάργυροι".

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news