facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

«Όχι» σε δεύτερο hot spot στη Σάμο λένε κάτοικοι και φορείς του νησιού

Στο ενδεχόμενο δημιουργίας δεύτερου hot spot στη Σάμο αντιδρούν οι τοπικοί φορείς, που επιμένουν και στην αποσυμφόρηση του νησιού από τους πρόσφυγες που ήδη φιλοξενούνται εκεί.

Για «εν κρυπτώ» επίσκεψη στη Σάμο της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, αντιστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας-υπεύθυνης για το μεταναστευτικό, και στελεχών του υπουργείου Μετανάστευσης έκανε λόγο τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, δηλώνοντας ότι δεν είχε καμία ενημέρωση ή συμμετοχή σε τυπικές ή άτυπες συναντήσεις, ούτε θα έχει στο μέλλον «υπό αυτές τις περίεργες συνθήκες».

Όπως τόνισε, το αίτημα των κατοίκων της Σάμου είναι ένα και μοναδικό: «Εδώ και τώρα απεγκλωβισμός των μεταναστών που παραμένουν στο νησί μας από τα τέλη Μαρτίου. Αποσυμφόρηση χωρίς καθυστέρηση με μεταφορά εκτός Σάμου.

»Ως Σάμος έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες να ‘βγούμε από το κάδρο’ και να σώσουμε τον τουρισμό μας. Πληροφορούμε τους κυβερνώντες, εάν έχουν άλλα σχέδια, καλά θα κάνουν να τα ξεχάσουν…» σημείωσε ο κ. Κατρακάζος.

Με τη σειρά του και ο τοπικός δήμος για πολλοστή φορά δηλώνει ότι το υφιστάμενο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής έχει προσωρινό χαρακτήρα και οποιαδήποτε σκέψη για δημιουργία δεύτερης δομής στο νησί απορρίπτεται κατηγορηματικά.

«Ο δήμος Σάμου, μέσω διάφανων και δημοσίων ενεργειών, έχει ασκήσει μια πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, η οποία βασίζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης και στην υπεύθυνη αντιμετώπιση του θέματος, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες στη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία και να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες αρνητικές αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης που θα είχαν επιπτώσεις στην εικόνα της Σάμου σαν ασφαλούς τουριστικού προορισμού».

Ο δήμος Σάμου ζητά από την κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αναλαμβάνοντας τις πρωτοβουλίες που της αναλογούν λόγω αρμοδιότητας και να μεριμνήσει για την προώθηση των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα στις δομές φιλοξενίας που έχουν συσταθεί.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι «οποιοσδήποτε απεργάζεται σχέδια υποβάθμισης του τόπου, θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με τη δυναμική αντίδραση της δημοτικής Αρχής, αλλά και με τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σάμου».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news