facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Fitch: Στο «CCC» η Ελλάδα. Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι

Με «CCC» αξιολογεί την Ελλάδα (Long-Term Foreign – Local-Currency Issuer Default Ratings- IDR) ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ της τάξης του 1,8% το 2017.

Όπως σημειώνεται στην σχετική έκθεση, η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η έγκριση της δόσης τον Μάιο βελτίωσαν τις σχέσεις με τους δανειστές, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί.

Μέχρι τώρα, εκτιμάται, η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016 (ο,5% του ΑΕΠ) είναι δυνατή, αλλά οι υπόλοιποι (1,75% το 2017, 3,5% το 2018) θα είναι δυσκολότεροι. Η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος θεωρείται επίσης δύσκολη, καθώς η κυβέρνηση έχει «σχετικά αδύναμη ιδιοκτησία» του. Όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση, πρόκειται να αρχίσει το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και ο Fitch εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει επαρκείς «εφεδρείες» για να το «τραβήξει» μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2017, χωρίς την εκταμίευση των χρημάτων από την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει έδαφος έναντι της ΝΔ, ωστόσο θεωρείται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να βασίζεται σε ψήφους από «κεντρώα κόμματα», αν και «το ενδεχόμενο για πολιτικές εκπλήξεις παραμένει».

huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news