facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αναζητείται βιώσιμη λύση γα τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας ( ELFE), τόνισε ο γ.γ Εργασίας

Την εκτίμηση ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η βιώσιμη λύση για το θέμα των εργαζομένων στην ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιμασμάτων) αλλά και της πιθανής συνέχισης λειτουργίας της επιχείρησης, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στην Καβάλα, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον σύλλογο εργαζόμενων στα λιπάσματα.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης να τους απολύσει ή να τους θέσει σε διαθεσιμότητα, όταν αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι η επίσκεψή του έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ ερωτηθείς για το ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ανέφερε: «Είναι σε εξέλιξη οι διερευνήσεις της κυβέρνησης. Είδατε τον τρόπο που κινηθήκαμε στην υπόθεση Μαρινόπουλου. Προσπαθούμε να μπούμε βαθιά στη διαφύλαξη των εργασιακών σχέσεων. Σύντομα θα έχουμε ολοκληρωμένη λύση. Εμπλέκονται αρκετές Τράπεζες και υπάρχουν πολλά χρέη, οπότε πρέπει να αναζητηθούν οι καλύτερες και πιο βιώσιμες λύσεις».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση προκρίνει την περίπτωση της αυτοδιαχείρισης από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι «είναι τόσα πολλά τα χρέη της επιχείρησης, που δε θα είναι μια βιώσιμη λύση».

Όσο για το πότε θα παραλάβουν οι απολυμένοι της ELFE το οικονομικό βοήθημα που έχουν υποσχεθεί τα κυβερνητικά στελέχη, απάντησε: «Αυτό το έχουμε συμφωνήσει, θα δοθεί πολύ σύντομα, υπάρχει η διαδικασία της γραφειοκρατίας».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news