facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι ΔΕΗ: Έρχεται το τέλος της οικονομίας με τη μεταφορά των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο

Τη σκληρή αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΗ προκάλεσε η είδηση ότι η κυβέρνηση θα μεταφέρει έξι ΔΕΚΟ στο υπερταμείο προκειμένου να «κλειδώσει» η δόση των 2,8 δις ευρώ.

Ανάμεσα στις ΔΕΚΟ που περνούν στο υπερταμείο είναι οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ και Αττικό Μετρό. Εκτός της λίστας εμφανίζονται η ΕΑΒ και ο ΑΔΜΗΕ.

Για το θέμα μίλησε στο zougla.gr το αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου ΔΕΗ, Στράτος Μανικάκης. «Αυτή η ελληνική κυβέρνηση αφού κατάφερε να υφαρπάξει δύο φορές την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και να μας γελάσει και μία τρίτη φορά με το δημοψήφισμα, έρχεται και εφαρμόζει σήμερα όλα αυτά, τα οποία "κυνηγούσε" όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, αντί να προσέξει τους εργαζόμενους αντί να προσέξει τους συνταξιούχους αντί να προσέξει τη νεολαία μας –η οποία καθημερινά φεύγει από την Ελλάδα και ξενιτεύεται για ένα καλύτερο αύριο, το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει την οικονομία του κράτους. Το λέω αυτό, γιατί αυτή τη στιγμή, η ΔΕΗ είναι ο κορμός της βιομηχανίας στη χώρα μας» υπογράμμισε ο κ. Μανικάκης.

«Χωρίς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, δεν θα υπάρχει "τίποτα" την επόμενη μέρα. Όλοι είμαστε μάρτυρες για το έλεγε η σημερινή κυβέρνηση, τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ. Δεν άφησε να γίνει καμία μα καμία ιδιωτικοποίηση –καλά έκανε- και δεν άφησε να γίνει καμία επένδυση στη χώρα. Κι έρχεται σήμερα, και βάζει την υπογραφή της για το Ελληνικό. Ποιο; Τη σύμβαση του Ελληνικού, για το οποίο ο κ. Τσίπρας, αν δε μας απατά η μνήμη μας, δήλωνε περίτρανα πως «αν υπογράψει τη σύμβαση για το Ελληνικό θα πέσει ο ουρανός να τον πλακώσει» συνέχισε.

Ο κ. Μανικάκης αναφέρθηκε και σε μία σειρά από τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης –στο θέμα των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί. Μεταξύ αυτών, μίλησε για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τον Αγωγό TAP στην Αλεξανδρούπολη, για να φτάσει στο μεγάλο κεφάλαιο της μεταφοράς της ΔΕΗ στο Υπερταμείο: «Και σήμερα πηγαίνουν όλες τις ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, χωρίς καμία λογική. Δεν υπάρχει λογική. Πώς θα πάρει τα χρήματα; Πάει τη ΔΕΗ -το 34% και τη βάζει στο Υπερταμείο. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι η ΔΕΗ, αυτόματα, να χάσει και το management και την κυριότητα των μετοχών. Δηλαδή, όλα πάνε στον νέο ιδιώτη. Και μετά θα έρθω και θα πω "Ναι κύριοι το κάνατε αυτό και ιδιωτικοποιήσατε τη ΔΕΗ". Αλλά, μέχρι σήμερα μέσα από ΔΕΗ, γινόταν το σύνολο της κοινωνικής πολιτικής σας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του zougla.gr εξήγησε: «Σήμερα, πέρα από μία επιχείρηση «υγιή» σε εισαγωγικά, γιατί δεν την αφήνουν να είναι υγιής, η ΔΕΗ κάνει κοινωνική πολιτική. Η κάθε κυβέρνηση περνά την κοινωνική της πολική, μέσα από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Έχουμε κοινωνικά τιμολόγια για πολυτέκνους, μειωμένα τιμολόγια για τα νησιά, αγροτικά, επαγγελματικά, βιομηχανικά. Όλα αυτά, τα δημιούργησε και τα εφάρμοσε η ΔΕΗ, γιατί τα ήθελαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις».

«Η απόφαση δε μας αιφνιδίασε, την περιμέναμε» επεσήμανε ο κ. Μανικάκης και σημείωσε: «Είχαμε διαβάσει αυτό το περιβόητο e-mail για το ποιες εταιρείες θα πάνε στο Υπερταμείο και την περιμέναμε την απόφαση αυτή. Περιθώρια αντιδράσεων ως εργαζόμενοι δεν έχουμε, καθώς όλοι γνωρίζουν το πόσο έχουν κουραστεί οι εργαζόμενοι. Υπάρχει μία αποξένωση και μία άρνηση στο ο,τιδήποτε μπορεί να προγραμματιστεί σε επίπεδο κινητοποιήσεων. Εργαζόμενοι, σε τόσους και τόσους κλάδους από τον ΟΑΣΘ μέχρι τους φαρμακοποιούς, φυσιοθεραπευτές κ.λ.π. απεργούσαν, γιατί το Κράτος δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα τους. ΕΦΑΠΑΞ δεν καταβάλλονται, συντάξεις κόβονται, δεν δουλεύει τίποτα, τα έχουν διαλύει όλα».

Και κατέληξε: «Δεν μας ενημέρωσαν, για την ενέργειά τους, αυτή. Εμείς το περιμέναμε γιατί το είχαμε ψάξει. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν «καμία» σημασία. Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν στις γενικές συνελεύσεις της ΔΕΗ, ν’ αποτρέψουν την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και ό,τι πάει να γίνει σήμερα. Το καταφέραμε δύο φορές αλλά την επόμενη φορά, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ μαζί με τον κύριο μέτοχο κι έκαναν τη γενική συνέλευση στο Υπουργείο Οικονομικών. Εκεί, φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει, λόγω της τεράστιας περιφρούρησης του υπουργείου. Θεωρώ πως θα φράσσει το οικονομικό τέλος μας ως κράτος και θα διαλυθούμε ως κοινωνία. Ο υποτιθέμενος επενδυτής που θα έρθει, δε θα έρθει για να επενδύσει τα χρήματά του. Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν πως κανείς δε φέρνει τα χρήματά του, όλοι έρχονται για να πάρουν».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news