facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

«Φρένο» Ρέγκλινγκ στις προσδοκίες για μείωση στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος

«Φρένο» στις προσδοκίες για μείωση στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω του 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 βάζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στα «Νέα», τονίζοντας πως «η συμφωνία είναι συμφωνία και δεν αλλάζει».

«Δεν βλέπω καμιά διάθεση να εγκαταλείψουμε αυτή τη συμφωνία και δεν πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητήσει τη συμφωνία του περασμένου χρόνου» αναφέρει σχετικά, ενώ σχετικά με το χρέος, παραπέμπει στο τέλος του προγράμματος το 2018. Ερωτηθείς για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, είπε ότι «δουλεύουμε πάνω σ'αυτά και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πολύ σύντομα. Ωστόσο, ορισμένα κράτη- μέλη της ευρωζώνης θεωρούν ότι η πρώτη αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη γιατί υπάρχει ένας αριθμός προαπαιτουμένων, συνδεδεμένων με τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες συμφωνήθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση, που εξακολουθεί να εκκρεμεί. Η δήλωση του Eurogroup τον Μάιο σαφέστατα αναφέρει ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν μόνο όταν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα εναπομένοντα προαπαιτούμενα πολύ σύντομα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ προβλέπει έξοδο στις αγορές το 2017 και τέλος του προγράμματος και της χρηματοδότησης από τον ESM στα τέλη του 2018, ενώ, υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος, εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί νέο.

huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news