facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ερώτηση Χ. Κέλλα για τα αναισθησιολογικά μηχανήματα του Νοσοκομείου Λάρισας

Το θέμα με τα εκτός λειτουργίας αναισθησιολογικά μηχανήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, φέρνει στη Βουλή, με ερώτησή του στον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ Χρήστος Κέλλας, ζητώντας άμεσες ενέργειες για την αντικατάστασή τους.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αναφέρεται ότι οδηγείται σε αδιέξοδο η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς οι χειρουργικές του αίθουσες συχνά μπλοκάρουν, εξαιτίας της παλαιότητας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων.

Από τα έξι αναισθησιολογικά μηχανήματα, το ένα έχει ουσιαστικά καταστραφεί, τα τρία έχουν υποστεί βλάβες και δεν χρησιμοποιούνται, αλλά και τα υπόλοιπα δυο, θεωρούνται προβληματικά.

Για να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες του Νοσοκομείου, οι αναισθησιολόγοι χρειάζονται σε λειτουργία, τουλάχιστον τέσσερις αναπνευστήρες.

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ ρωτά τον υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες προέβη η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η 5η ΥΠΕ για την αντικατάσταση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και αν υπάρχει σαφής οδικός χάρτης χρηματοδότησης για την αντικατάσταση από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news