facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Έλεγχος σε πλούσιους ιδιοκτήτες πτωχευμένων εταιρειών

Φως στο φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Περίπου 100 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια διασταυρώνονται με τις κινήσεις λογαριασμών των υπόπτων φοροδιαφυγής που έχουν παραδώσει οι τράπεζες στις ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν «θαλασσοδάνεια» που προορίζονταν για τις εταιρείες μετατράπηκαν σε προσωπικά.

Έκαστο των δανείων που ελέγχονται ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και το συνολικό ποσό τα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», οι ελεγκτικές αρχές θα συνδυάσουν τα στοιχεία αυτών των δανείων με τις πληροφορίες από τα 65 CD με όλες τις λίστες πιθανής φοροδιαφυγής, που περιλαμβάνου όλες τις κινήσεις λογαριασμών , καταθέσεων και εμβασμάτων φυσικών προσώπων την περίοδο 2000 - 2012.

Στις λίστες περιλαμβάνονται γιατροί, μηχανικοί, εργολάβοι κ.ά., κάποιοι από τους οποίους χαρακτηρίζονται «βαριά» ονόματα.

Υπάρχουν στη χώρα μα «πτωχευμένες εταιρείες με πλούσιους ιδιοκτήτες», είναι η χαρακτηριστική φράση που ακούγεται τελευταία στους διαδρόμους της Εισαγγελίας καθώς γεννώνται ερωτήματα για την πολυτελή ζωή που συνεχίζουν να κάνουν τύποις... χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news