facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή - «Είμαστε απλήρωτοι εδώ και μήνες»

«Τσουβάλια τα λεφτά για τους τραπεζίτες τα ειδικά σχολεία. Tα κάνατε αποθήκες» φωνάζουν οι εργαζόμενοι των ειδικών σχολείων και ιδρυμάτων έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.

«Εμείς κοντεύουμε 12 μήνες απλήρωτοι, η λειτουργική κατάσταση του ιδρύματος δεν είναι καλή, υπάρχουν συνάδελφοι που βρίσκονται σε επίσχεση και άλλοι που είμαστε και κρατάμε τον χώρο ανοιχτό. Ουσιαστικά με αυτοθυσία προσπαθούμε να εξυπηρετούμε τα παιδιά που είναι ο κύριος στόχος», λέει ο κύριος Λεωνίδας εργαζόμενος στο «Χατζηπατέρειο».



Τα σωματεία εργαζομένων που συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι το Παμμακάριστος, Ερμής, Χατζηπατέρειο, Μαργαρίτα, Θεοτόκος, Σικιαρίδειο, ΠΕΓΚΑΠ στα οποία ιδρύματα απασχολούνται 500 εργαζόμενοι, εξυπηρετώντας τουλάχιστον 1500 ανθρώπους που χρήζουν ειδικής φροντίδας.



«Εμείς βρισκόμαστε από 8 έως 18 μήνες απλήρωτοι. Αν κλείσουμε θα βρεθούμε όλοι στον δρόμο. Εγώ είμαι 13 μήνες απλήρωτη και συντηρούμαι από τον σύζυγο μου και την οικογένεια μου», λέει αγανακτισμένη η Ειρήνη, εργαζόμενη του ιδρύματος «Μαργαρίτα».

«Εμείς είμαστε 37 εργαζόμενοι και μας έχουν 13 μήνες απλήρωτους, όλοι έχουν τα προβλήματά τους και τις οικογένειές τους. Τα βγάζω πέρα πολύ δύσκολα γιατί οι φόροι είναι πάρα πολλοί και είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθείς. Έχω στεγαστικό δάνειο, έχω ΕΝΦΙΑ και δεν μπορώ να πληρώσω και δεν βγαίνουν και οι ρυθμίσεις. Η κατάσταση είναι τραγική» υπογράμμισε η κυρια Χρυσούλα, εργαζόμενη του ιδρύματος «Μαργαρίτα».

Από τα στοιχεία της ΣΕΣΙΜΕΑ προκύπτει ότι το διάστημα της απλήρωτης εργασίας των εργαζομένων κυμαίνεται από 8 μήνες έως και σχεδόν 2 χρόνια.

Συγκεκριμένα: 


ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 8 μήνες

ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ - ΚΑΣΠ Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 10 μήνες

ΠΕΓΚΑΠ Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 18 μήνες

ΕΡΜΗΣ Απλήρωτοι εργαζόμενοι: σχεδόν 2 χρόνια

ΕΓΝΥΑ Απλήρωτοι εργαζόμενοι: 8 μήνες


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news